12 sfaturi pentru a proteja unghiile și mâinile tale!
Te-ai gândit vreodată ce poți face pentru a-ți proteja unghiile?
Se spune că mâinile sunt printre primele părți ale corpului la care interlocutorul tău se uită atunci când intri într-o conversație. Așadar, noi îți oferim câteva ponturi pentru a avea unghii și mâini de invidiat!
- Păstrează-ți mâinile curate - întotdeauna necesită să ai grijă ca mâinile tale și pielea din jurul unghiilor să fie curățată. Atunci când îndepărtezi oja, ai grijă să cureți foarte bine și zona cuticulelor (poți folosi uleiul special de cuticule). Vă recomandăm să folosiți o periuță de dinți pe care să puneți săpun și să curățați bine. Astfel veți îndepărta murdăria și pielea exfoliată fără a folosi alte chimicale sau detergenți speciali.
- Fii gingașă cu unghiile și mâinile tale - atunci când le cureți cu peria, ai grijă să nu produci răni deoarece acestea mai târziu se pot transforma în infecții. De asemenea, nu vă recomandăm să folosiți ustensile foarte ascuțite și metalice la curățarea sub unghie, deoarece va provoca separarea unghiei de piele, ducând la un alb neregulat și o formă ciudată a unghiei. De asemenea vă puteți răni și provoca infecții.
- Sănătatea unghiilor, mai importantă decât lungimea lor - chiar dacă unghiile lungi sunt foarte frumoase, sunt mult mai greu de întreținut. Specialiștii spun că este mult mai ușor să întreții lungimea lor medie sau scurtă, cu margini rotunjite, mai ales atunci când unghiile tale tind să se rupă foarte ușor. Acest proces poate fi folosit pentru o perioadă de câteva luni pentru a le întări și însănătoși. Precum părul are nevoie să fie tăiat periodic pentru a crește și pentru a se regenera, la fel și unghiile tale simt nevoia de a se reface, lucru ce se întâmplă destul de greu atunci când sunt foarte lungi - puterea lor de refacere fiind mai mică, plus că se pot rupe foarte ușor!
- Purtați o mini-trusă de unghii la voi - acest lucru este recomandat mai ales atunci când activitățile tale implică o muncă manulă ce poate produce uzură unghiilor. Spre exemplu, și atunci când mergeți la sală, se poate ca anumite unghii să fie agățate, sau pur și simplu uzate, marginea lor devenind neuniformă. O pilă la îndemână va face minuni și îți va proteja unghiile să nu se rupă.
- Nu recomandăm tăierea cuticulelor - știai că scopul acestora este unul foarte important? Ele etanșează toata unghia ta de la bază. Așadar, atunci când le îndepărtezi, nu faci nimic altceva decât să îndepărtezi această protecție, lăsând liber bacteriilor și posibilelor infecții. Cu cât protejezi acea zonă, cu atât unghiile tale vor fi mai sănătoase. Plus că acea piele, se îndepărtează atunci când speli regulat cu periuța zona cuticulelor. Însă, dacă deja ai făcut un obicei din asta și nu dorești să renunți nici în ruptul capului la el, îți recomandăm să împingi spre interior cuticulele periodic (săptămânal). Te poți folosi de un băț de lemn, iar acest procedeu necesită realizat după ce ai făcut baie deoarece atunci cuticulele devin moi și ușor de manevrat. De asemenea, la final, le poți masa cu un ulei de cuticule sau loțiune de mâini.
- Îngrijiți-vă de trusa de unghii - dezinfectarea periodica a trusei pe care o folosești este esențială! Lucru recomandat și la periile pentru make-up, peria de păr, precum și alte ustensilele ce le folosim. De asemenea, atunci când ele devin uzate, înlocuiți-le cu altele noi și veți putea să vă faceți mai ușor și mai eficient treaba.
- Folosește lac protector - chiar dacă îți faci unghiile acasă, nu uita să folosești un lac de protecție. Unul înainte de aplicarea ojei și un altul dupa aplicarea ojei poate proteja și oferi un luciu frumos. De asemenea, poți folosi un top coat odată la 3 zile pentru a proteja oja pentru o perioadă lungă de timp. De ce să petreci câteva ore pentru a picta frumos unghiile și să le deteriorezi într-o zi?
- Citește etichetele produselor - așa cum citim ce anume conțin anumite produse ce le mâncăm, produse de make-up sau alte produse ce le folosim, și în cazul produselor pentru unghii necesită să ne informăm și să citim ce anume conțin deoarece anumite chimicale pot distruge unghia. Atunci când alegi să îți faci unghiile cu gel, alege un kit de unghii profesional.
- Oferă unghiilor tale o pauză - îți recomandăm ca din când în când, să faci o pauză de la tot ceea ce înseamnă culori și artă aplicată pe unghiile tale. Le poți lăsa un weekend fără a pune nimic pe ele, iar ulterior, aplicați tratament pentru unghii. Trecerea de la o culoare puternică la alta, poate lăsa unghiile uscate, ajungând să devină galbene, iar pe termen lung pot distruge structura unghiilor, făcându-le foarte fragile.
- Oferă-le hidratare zilnică - așa cum îți hidratezi și curăți fața zi de zi, la fel și unghiile tale au nevoie să fie îngrijite zilnic, în special seara. Îți recomandăm să folosești fie un mix din ulei de avocado, ulei de măsline, sau chiar un balsam de buze hidratant. Scopul? Hidratezi atât cuticulele cât și unghiile, păstrându-le un aspect sănătos. Îți recomandăm să folosești un ulei de cuticule.
- Protejează! - folosiți mănuși de fiecare dată când faceți curățenie, în special atunci când folosiți chimicale, grădinăriți, sau orice implică murdărirea sau înmuirea mâinilor. Spălarea vaselor în apă fierbinte cu detergentul aferent, poate slăbi unghiile, pe când lucrul cu pământul necesită o curățare intensă care de asemenea poate afecta atât mâinile cât și unghiile. Atât mâinile cât și unghiile tale necesită îngrijire suplimentară pe timpul sezonului rece, așadar, îți recomandăm să folosești mănuși, precum și cremă hidratantă după fiecare expunere la frig! Sezonul rece are tendința de a usca și depigmenta pielea și unghiile
- Ceea ce mănânci, contează! - unghiile tale conțin o substanță numită keratină, la fel ca părul și pielea. Sănătatea lor depinde de ceea ce mănânci, așadar alege să consumi produse ce conțin vitamin E, omega, vitamina C, etc. Fiecare este unic și responsabil să găsească un stil de viață sănătoasă.
Avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel
Gelul a schimbat industria de îngrijire a unghiilor complet! Ele au devenit printre cele mai bune invenții ce au apărut în domeniu. Pe parcurs, femeile au început să opteze din ce în ce mai mult manichiura cu gel. Cel mai probabil multe dintre voi cunosc procedeul aplicarii unghiilor cu gel, însă pentru cele ce nu cunosc, vă vom explica pe scurt. Unghiile cu gel sunt de fapt extensii făcute dintr-un gel cu vascozitate medie ce se întărește sub lumina ultravioletelor . Însă cu siguranță te întrebi care sunt avantajele și dezavantajele utilizării lor. Mai jos regăsiți aceste aspecte:
Avantajele unghiilor cu gel:
- rezistă pentru o perioadă îndelungată de până la 3-4 săptămâni, comparativ cu manichiura clasică ce poate ține doar 3-4 zile!
- se usucă instant, până pleci din salon sunt gata, fără a mai fi nevoită să le porți grija de a le șterge sau zgâria!
- folosirea gelului oferă o gamă extraordinar de mare și de fabuloasă în arta unghiilor. Putem crea diverse forme spectaculoase ale unghiilor.
- gelul oferă manichiurii tale un aspect proaspăt tot timpul, chiar și înainte de a le da jos
- de asemenea, gelul este cea mai apropiată variantă spre un look natural, chiar și pentru o manichiură franțuzească
- o altă veste bună este aceea că atunci când ți se rupe o unghie, cu ajutorul kit-ului de unghii o vei putea repara.
- folosirea unei lampi cu LED este recomandată comparativ celei clasice
- gelul nu are miros
Dezavantajele unghiilor cu gel:
- unghiile pot deveni mai sensibile în timp datorită procedurii de îndepărtare a luciului natural - pentru ca gelul să se prindă bine de unghii se îndepărtează primul strat cu ajutorul unei pile. În timp, unghiile tale pot să se subțieze.
- în momentul în care dorești să revii la unghiile clasice, specialiștii spun că necesită un timp de 6 săptămâni pentru a-și reveni complet.
- se spune că în timp folosirea lampii UV poate dăuna pielii. De aceea recomandăm folosirea mănușilor speciale.
- nu este recomandat fetelor care lucreză mult cu mâinile, deoarece lovit des se poate sparge.
Și pentru că dorim să îți venim în ajutor, mai jos regăsești câteva idei pentru a îndepărta gelul de pe unghii eficient:
- Un prim pas foarte important este acela de a curăța ușor stratul de gel cu ajutorul unei pile speciale - cum sunt cele din carton sau din plastic. Atentie! Nu folosi pila metalică deoarece vei îndepărta și stratul superior al unghiei. Sfat! Nu fă mișcari circulare, ci pornește de la cuticulă spre vârf fără a apăsa foarte tare. Important este ca granulația pilei să nu depășească 150/180!
- Ai grijă la degete și în special la pielea din jurul unghiilor. Folosește ulei pentru cuticule sau o cremă hidratantă
- După îndepărtarea completă a gelului ai grijă să aplici un tratament pe suprafața unghiilor pentru a le ajuta să își recapete luciul și sănătatea. De asemenea, poți masa degetele cu o cremă consistentă.
Avantaje și dezavantaje unghiilor cu acril
De ani de zile, unghiile cu acril sau cele artificiale sunt răspunsul pentru cele ce doresc să aibă parte de unghii lungi și arătoase. Nu trebuie să așteptați săptămâni să vă crească, nu se rup ușor, nu sar de pe unghie și sunt rezistente. Ca și la unghiile cu gel, și cele cu acril au avantaje și dezavantaje ce le vom expune în următoarele rânduri. Important de reținut este că prima oară atunci când aplici unghii cu acril, necesită să te informezi foarte bine cu privire la modul de aplicare, poți chiar merge la salon pentru a descoperi tehnica din spate.
Avantaje
- Extensiile acrilice sunt potrivite pentru cele cu unghiile fragile sau moi
- De asemenea, pot fi un bun remediu pentru cele ce au tendința de a-și roade unghiile. De ce? Deoarece sunt greu de ros :) Ce alt mod mai simplu și mai frumos de a scăpa de un obicei nepotrivit?
- Unghiile cu acril sunt prezente de ceva timp pe piață, așadar tehnicienii știu foarte bine să le aplice și să le îndepărteze. Nu trebuie să îți faci griji în această privință sau la efecte secundare în acest sens
- Sunt mai accesibile comparativ cu alte tipuri de unghii. Așadar, poți face economii financiare și să te bucuri de unghii superbe
- Dacă una din unghiile cu acril se rup, poți să le repari acasă dacă ai uneltele potrivite, fără a fi nevoită să apelezi la salon din nou
- Rezistă mai mult comparativ unghiilor cu gel
Dezavantaje
- Pot să distrugă unghiile tale naturale în timp și cresc greu dacă au acrilul peste ele
- Odată unghia distrusă este predispusă spre ciuperci, bacterii și infecție. Așadar este importantă îngrijirea unghiilor, și dezinfectarea lor înainte de orice procedură
- Datorită faptului că unghiile cu acril sunt artificiale, ele pot arăta acest lucru, unghia fiind nenaturală. Însă un bun tehnician sau o bună practică poate aduce unghia foarte aproape de cele naturale
- aplicarea unghiilor acrilice implică utilizarea de substanțe chimice puternice, ce formează vapori toxici. Unele femei pot avea alergie la aceste substanțe. Așadar, recomandăm o pretestare înainte pentru evita alergiile majore, atât respiratorii cât și la nivelul pielii în cazul în care se intră în contact.
Mai jos, enumerăm și pașii pentru aplicarea unghiilor cu acril
Pasul 1 - Pregătirea unghiilor
Întotdeauna începeți cu unghiile curate! O bază netedă asigură aplicarea acrilului mult mai bine. Îndepărtați orice lac de unghii și împingeți cuticulele spre interiorul unghiei
Pasul 2 - Tăiați unghiile
Unghiile trebuie scurtate și pilite înainte. Lungimea unghiei necesită să fie de câțiva milimetri pentru o mai buna aplicare a acrilului
Pasul 3 - Șlefuirea sau pilirea unghiei
Unghia va fi șlefuită sau pilită în întregime pentru a prinde un strat aspru, astfel acrilul se va prinde mult mai bine de unghie
Pasul 4 - se aplică Primer-ul
Primer-ul va fi folosit pentru a îndepărta umezeala și uleiul rămas din unghii. Se utilizează un tampon din bumbac cu acetonă pentru a curăța unghiile și apoi se aplică primer-ul pe unghie. Unele primer-uri conțin un acid numit acid metacrilic. Necesită să aveți grijă deoarece acesta poate produce arsuri ușoare. Însă se poate folosi și un primer lipsit de acid metacrilic.
Pasul 5 - Aplicarea
Acum abia începe aplicarea propriu-zisă. Se va aplica șablonul pentru unghia dorită, acesta folosește ca suport pentru forma unghiei dorite de dvs.
Pasul 6 - Pregătirea materialului acrilic
Lichidul acrilic va fi turnat pe o farfurie specială precum și o parte din pudra. Atenție! Vaporii pot fi puternici, așadar alegeți un spațiu bine ventilat.
Pasul 7 - Ridicarea/întindera acrilului cu pensula
Se va înmuia bine pensula în lichid și asigurați-vă că nu există bule de aer. Se va peria/ întinde excesul de lichid direct pe farfurie, pentru a nu exista riscul de a picura din pensulă. Apoi se va rula pensula prin pudra până se va obține o formă rotundă și umedă. Acest material se va întinde pe unghie
Pasul 8 - Aplicarea amestecului
Fără a atinge cuticulele, se va aplica amestecul peste unghiile tale și se va alinia cu unghia în timp ce este aplicată. Trecerea dintre unghia ta naturală și capătul unghiei aplicate necesită șă fie cât mai fină și netedă. Se aplică un al doilea strat dacă este necesar.
Pasul 9 - Uscarea
Ar trebui să dureze aproximativ 10 minute pentru a se usca. Odată acest lucru făcut, pilește și uniformizează unghia.
Pasul 10 - Finisarea
Acum unghiile tale sunt gata pentru a fi colorate!
Spor la treabă :)
Tendinte 2018 - Fii in trend cu unghiile tale!
Știm cât de important este pentru tine să fii în trend anul acesta. Așadar, în rândurile ce urmează ți-am pregătit câteva idei și modele de manichiură ce le poți aborda. Nu uita că pentru a fi unică dar în același timp și la modă, necesită să pui o picătura de personalitate și originalitate. Te incurajăm să fii creativă și să abordezi variante noi, păstrând trend-ul de bază! Și nu uita că trend-ul vine și pleacă, dar arta unghiilor rămâne :)
- Negru mat - știm cu toții că negrul se va purta întotdeauna..însă atunci când este și mat, cu siguranță face diferența pentru o ținută elegantă, clasică sau chiar de zi cu zi! Negru merge la orice și oricând, prin urmare nu vei da greș cu această alegere! Însă pe baseone.ro găsești și alte culori mate ce pot să fie în trend cu ținuta ta!
- Floral - încă din primăvară au apărut modelele florale ce ne-au amintit că iarna a plecat și primăvara a venit. Acest stil este unul placut, vioi și cu multe variante de modele! De asemenea, te poți folosi de elemente de decor ce le găsești pe baseone.ro
- Neon - dorești ca unghiile tale să strălucească oricând? Chiar și în întuneric? Atunci îți propunem culori vii, ce luminează încăperea! Fii îndrăzneață, afirmă-te
- Ce culori se poartă? Conform caselor de modă pentru sezonul primăvară-vară se pune accentul pe unghiile în nuanțe nude, îngrijite, cu un aspect glam. Acest stil se potrivește în primul rând celor care lucrează în medii unde culorile puternice nu sunt permise. Chiar dacă culoarea este una nude, nu înseamnă că trebuie să fie plictisitoare! Poți alege să pui în evidență manichiura cu câteva pietre swaroski sau să alegi să pictezi ceva fin, subtil, precum mici puncte, linii, etc.
- Forme? După cum poți observa și mai sus, poți folosi forme geometrice care să dea o notă originală și unică unghiilor tale.
În final, sfatul nostru este să fii la modă, însă să nu uiți de personalitatea ta și să alegi ceea ce îți place și te reprezintă! Te așteptăm cu drag pe baseone.ro să descoperi modelele de lacuri, geluri, accesorii ce îți pot face unghiile să arate așa cum tu îți dorești!